Vegetarische kip-pasta met broccoli en wortel

Vegetarische kip-pasta met broccoli en wortel

Mocht je mij 10 jaar geleden gezegd hebben dat ik wekelijks minstens één keer vegetarisch zou eten of willen eten, zou ik je vreemd aangekeken hebben. Ik was altijd al gekend als een vleeseter. Laten we het even carniRoel noemen? Op BBQ’s passeerde ik snel de kommen met groenten en pastasalades om over te gaan naar de plateau met vlees, véél vlees! Ribbetjes, hamburgers, saté’s en mijn eeuwige favoriet: kip! Voor mij is er niets lekkerder in de hele wereld dan kip. Je kan er eindeloos mee combineren en het is inzetbaar het hele jaar door.
Nu ik wat ouder word en ook meer nadenk over mijn impact op de wereld en vooral kijk naar de toekomst, besef ik toch ook wel dat we moeten afstappen van die mindset en meer kijken naar alternatieve manieren van voeding. Ja, ik heb uiteraard al geëxperimenteerd met meelwormen als vleesvervanger en ja ik heb al salades geprobeerd met tofu, seitan en andere vervangers. Zaden, noten en pitten zijn wel eens leuk in een slaatje, maar niets zo goed als een lekker krokant gebakken kipje!
Tot Freija mij op de hoogte bracht van De Vegetarische Slager. Welke slager? De vegetarische… een vreemde woordkeuze, maar ik gaf het een kans. Na wat opzoekwerk (ik ga geen maaltijd maken voor ik helemaal uitpluis wat ik in mijn mond steek) besloot ik dat ik de kipstuckjes wou testen.

Ik maakte een klassiek pasta gerecht met broccoli en wortel en voegde de kipstuckjes van De Vegetarische Slager eraan toe. Néén het is geen schrijffout die ‘stuckjes’. Naast unieke producten hebben ze ook hun eigen unieke schrijfwijze. Ik besef nu sterk dat ik meer reclame maak voor hen dan voor mijn eigen blog. Daarom wil ik jullie ook even garanderen: deze post is niet gesponsord maar meer geschreven omdat ik zo omver geblazen was door het product dat ik het wou delen met jullie. Maar als ze dit ook zouden lezen: privé berichtje altijd welkom, haha! En nu op naar het recept!

Print

Pasta met vegetarische kip, broccoli en wortel

Maaltijd Diner, Lunch
Voorbereiding 15 minutes
Baktijd 15 minutes
Totale tijd 26 minutes
Porties 2 personen
Kostprijs € 8,98

Benodigdheden

 • 2 kookpannen
 • maatbeker
 • vergiet

Ingrediënten

 • 1 pakje vegetarische kipstuckjes
 • 1 blokje groentenbouillon
 • 150 g zure room
 • 1 bosui
 • 250 g tagliatelle
 • 1 grote wortel of twee kleintjes
 • 1 kleine broccoli
 • 25 g geroosterde hazelnoten

Instructies

 • Breng gezouten water aan de kook in twee middelgrote kookpannen. Eentje voor de pasta en de andere voor de groentjes.
 • Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil eventueel de stronk en snij die in kleine blokjes.
 • Schil de wortel en snij hem in de lengte door en dan in dunne plakjes.
 • Voeg de pasta toe aan het kokend water en kook beetgaar volgens de verpakking. Giet af en zet opzij.
 • Snij de bosui schuin in dunne ringen.
 • Voeg de wortel en broccoli toe aan het kokend water en kook ze ongeveer een drietal minuten.
 • Giet de groentjes af en hou ongeveer 200 gram kookwater aan de zijkant voor de saus straks.
 • Doe het kookwater met de zure room en het bouillonblokje in de groentenpan en roer door tot alles gemengd is.
 • Voeg de kipstuckjes toe en warm ze in de saus op.
 • Kruid af met peper en zout naar eigen smaak.
 • Roer de pasta en de groentjes erdoor en schep op.
 • Bestrooi met de bosui.
 • Snij de hazelnoten grof en bestrooi als laatste de hazelnootstukjes over het bord.


Leave a Reply