Den Berg

“Koken op Den Berg”. Oké, dat het de titel van mijn blogpagina is weten jullie al, maar wat betekent dit precies? Wel,… Bij het verzinnen van een catchy naam begon ik met woordspelingen op mijn eigen naam.
Roel de Berlin?
10 important Roels for baking?
Misschien iets te voor de hand liggend om mijn eigen naam te gebruiken, dus dacht ik aan wat ik graag at dat ik kon gebruiken?
Piece of cupcake?
Let’s bake the world a better place?
Ik zag dat je naar me cake?
Eggcited to cook?

Leuke namen die niet slecht klonken, maar bij geen enkele had ik direct een goed gevoel.

De oplossing kwam gelukkig na enig denkwerk. Zoals jullie misschien al gelezen hebben bij andere posts, zijn Freija en ik enkele jaren geleden gaan samenwonen in ons eigen appartementje. De ideale test om te kijken of het ook op dat vlak goed klikte. Na een kleine twee jaar samenwonen besloten we de volgende logische stap te zetten. Een eigen huis, een plek onder de zon, en altijd iemand …. ohja, ik ben aan het afdwalen!

Zoals ik dus zei gingen we op zoek naar een eigen huisje. Na een tiental huizen te bezoeken in de streek kwamen we uit op een gezellig huisje. De straat waarin het huis staat noemt “Berg” en zo kwam ik snel uit op de naam “Koken op Den Berg”.

Na twee jaar verbouwen en dromen over toekomstige gerechten, konden we eindelijk in ons eigen huisje gaan wonen. Niet snel daarop volgde ons trouwfeest en na een gezellige huwelijksreis in thema van eten (heerlijke Italiaanse pizza’s, loved it!) kon ik beginnen bouwen en verbouwen aan een eigen site.
Eentje die hopelijk goed gelukt is, aangezien je nu deze pagina leest.

Hopelijk zijn jullie wat wijzer geworden door deze uitleg en is de naam wat duidelijker geworden.
En nu? Nu ga ik terug op mijn berg klimmen en verder gaan koken om leuke gerechtjes online te kunnen zetten.

Tot snel!

Roel, Chef op Den Berg.