CHEF OP DEN BERG

“Schrijf iets over jezelf…” In mijn ogen, de moeilijkste woorden die er bestaan.

Er is natuurlijk altijd de makkelijkste oplossing: je naam, beroep, belangrijkste geschiedenis, hobby’s, eventuele broers of zussen,… En de rest? Dat kom je onderweg wel te weten als je mijn blogs blijft lezen!

Mijn naam?
Roel, een naam die volgens het internet “Beroemd land” betekent. Klinkt niet slecht toch?
In het dagelijkse leven ben ik account-manager Oost- & West-Vlaanderen bij Sonneveld NV. Een Nederlands bedrijf die gespecialiseerd is in hoogwaardige kwalitatieve grondstoffen in de bakkerijsector. Wat eigenlijk kort wilt zeggen dat ik iedere dag bij bakkers kom waar ik zowel inspiratie geef als zelf inspiratie op doe.

Mijn geschiedenis?

Baby Roel
Op 24 november, 1986 ben ik geboren in een klein stadje, genaamd Eeklo.
Als enige jongen tussen twee oudere zusjes stond er mij een lastige weg te wachten.

Reeds op jonge leeftijd, was ik verslaafd aan alles wat te maken had met koken. Mijn dagen waren snel gevuld met allerlei experimenten.
Ik was nog steeds maar een beginneling die zijn weg zocht in een grote keuken, maar met genoeg help en begeleiding van de moeder, ging een hele nieuwe wereld open voor mij.

De jaren verstreken, en de veranderingen kwamen. Niet enkel in het leven, maar ook in de keuken.
Op de leeftijd van 12-13 jaar, als trotse student in het middelbaar, kwam er een kleine pauze op het experimenteren in de keuken. De dagen waren reeds gevuld met saaie begrippen als Frans, Wiskunde, Aardrijkskunde, … Ik was niet de beste student, en zeker niet de meest gelukkige. Op 16-jarige leeftijd, vond ik uiteindelijk mijn “raison d’etre” en kreeg ik van mijn ouders de kans om te gaan studeren in “Ter Groene Poorte” in Brugge. Een school die tot op de dag van vandaag behoort tot de beste culinaire scholen.

Chef Roel

Na een studie van twee jaar in de richting bakkerij, specialiseerde ik mij in een zevende jaar, in patisserie & chocolaterie.
Hierop volgde het echte werk; vast werk zoeken.
Dit vond ik al snel op mijn laatste stageplaats en hier deed ik zes jaar ervaring op.
De jaren verstreken en helaas was ik ook hier alles behalve gelukkig

Met al mijn ervaring als bakker als bagage , koos ik om een grote stap te wagen en terug gaan studeren aan de Artevelde Hogeschool te Gent in de richting regentaat Secundair Onderwijs – Voeding Verzorging/ Informatica. De ideale combinatie van mijn twee grootste passie’s. Een plaats waar ik veel meer leerde dan de pedagogiek van het kind, maar waar ik vooral gevormd werd tot een ruimdenkend persoon. Na mijn studieperiode keerde ik terug naar de bakkerijsector als technisch adviseur waarin ik instond voor kwaliteitscontrole en productontwikkeling.
De volgende stap binnen mijn carrière ging uiteindelijk naar account-manager waarin ik alles kon combineren van wat ik geleerd had.

Gedurende het hele traject werd ik bijgestaan door mijn partner in crime, Freija, die evolueerde van vriendin, naar verloofde en sinds september 2019 officieel de titel mag dragen van vrouw. Ondanks dat ik ze nog altijd zie als mijn beste maatje, partner in crime en inspiratiebron.

https://i1.wp.com/kokenopdenberg.com/wp-content/uploads/2019/12/freijaroel-9472-1.jpg?w=980&ssl=1

Dat was zowat de geschiedenis.
Voor mijn toekomstbeeld ? Wie weet wat de toekomst nog kan brengen.
Geluk, gezondheid en veel eten ! Want laat ons eerlijk zijn … Lekker eten is iets om gelukkig van te worden