Lekker Oost-Vlaams

Lekker Oost-Vlaams

Neen, ik heb het niet over mezelf (#bescheiden) maar over een héérlijke samenwerking die ik vandaag mag meedelen met jullie. Indien jullie mij nog niet volgen op instagram: foei! Want dan had je waarschijnlijk al gezien waarover ik vandaag iets wil vertellen. Enkele dagen geleden had ik een gesprek met twee super sympathieke mensen over een samenwerking. Hun missie is niet om grote winsten te maken maar om een eerder ondergewaardeerd product in de kijker te zetten: geitenmelk en geitenkaas. Veel van de mensen die ik spreek over geitenproducten, zijn vaak wat terughoudender. Waarom? Omdat de smaak best hevig kan zijn. Een mening die ik ook altijd deelde tot ik kennis maakte met Frapa.

In Kaprijke, mijn geboortedorp, is er een boerderij met ongeveer 300 geiten. Schattige beestjes die veel liefde en aandacht krijgen van de eigenaars Frank en Patricia. Géén geperste voedingsklompjes voor de dieren maar échte voedingsstoffen die Frank met de jaren geperfectioneerd heeft. De verplichte beweegruimte werd verdubbeld omdat ze het belangrijk vinden dat de dieren plaats hebben en lekker eten krijgen (een beetje zoals ik met Freija heb). En het resultaat mag er zijn! Een zachte milde geitenkaas die mij volledig overtuigd heeft om mee te gaan in hun verhaal.

Tijdens het gesprek met Frank werd het duidelijk dat deze mensen gepassioneerd te werk gaan met veel kennis van zaken. Net daarom koos ik ervoor om een samenwerking aan te gaan. Op die manier wil ik jullie inspireren om met geitenmelk en geitenkaas aan de slag te gaan. Van de dagdagelijkse gerechten zoals pannenkoeken, kaassaus of een warme chocolademelk tot iets specialere gerechten zoals vijgenpizza of chocoladetaartjes met geitenkaas. Hou dus zeker mijn site in de gaten!

Wil je zelf aan de slag met de producten?
Iedere zaterdag is hun hoevewinkel open tussen 10u en 14u in Kaprijke, Zuidstraat 38.
Je kan ook een bestelling plaatsen via telefoon of e-mail en dit afhalen op een ander moment.
Ga je liever naar een lokale boerenmarkt om de producten te halen?
Iedere vrijdag staan ze in Landegem tussen 15u en 18u.
Op zaterdag staan ze in Aalter tussen 13u30 en 16u.

Wil je meer weten? Ga dan zeker naar http://www.frapageitenkazen.be
Volg zeker koken_op_den_berg op Instagram en Facebook, want daar kan je alles volgen!Leave a Reply