Wat koop je precies voor een foodie?

Wat koop je precies voor een foodie?

Mensen die mij kennen zullen vast en zeker héél blij zijn met deze post! En hopelijk kan ik ook andere mensen helpen met deze giftguide.
Ik ben jarig eind november wat ervoor zorgt dat in deze periode de cadeaumomenten elkaar in snel tempo opvolgen. En voor de mensen rondom mij dus ook de zoektocht naar “het ideale cadeau voor een foodie”. In het verleden had ik een verlanglijstje met boeken, wat resulteerde in een boekenkast met 100 kookboeken waarvan ik maximum 3 boeken gebruik. Maar met deze post hoop ik hen een handje te helpen en jullie te inspireren voor jezelf of een ander!

Allereerst start ik met de kruiden van Mill & Mortar. Deze heb ik leren kennen dankzij mede bloggers en ik ben er ongelooflijk grote fan van! De typische zwarte doosjes passen in elke keuken en de kwaliteit is fenomenaal. Hun combinaties zoals “Happy Roots“, “Rasta Pasta” of “Karl Otto” heb je vast en zeker al zien passeren op mijn blog. Je kunt dus onmiddellijk aan de slag met goede recepten als je deze kruiden cadeau krijgt. Waar kan je deze kopen? Ik koop de mijne altijd via GoodFoodShop maar hun fysieke winkel in Wielsbeke is zeker ook het bezoeken waard!

Ben je een echte hobbykok of thuisbakker? Dan zal je vast en zeker wel bakmateriaal kunnen gebruiken! Dit is mijn lijst met materialen die je zeker in je keuken moet hebben, zodat je altijd klaar bent om alles te maken wat je maar wilt.

Als je zoals mij houdt van roeren in je kookpotten, zal je vast en zeker spatels hebben liggen. Vroeger had ik 5 verschillende soorten houten spatels. Nu ligt er maar één soort spatel in mijn lade, maar dan wel 5 stuks van deze handige kunststof spatels.

Net zoals de kunststof spatels, ben ik grote fan van deze kunststof mengkommen. Deze heb je in 3 liter, 5 liter en zelfs 7 liter voor de grotere recepten.

Meten is weten! De patissiers die dit lezen, zullen het vast en zeker herkennen! Het streven naar perfectie betekent dat je je creaties op de graad moet opwarmen. Daarvoor heb je een goede thermometer nodig! Vloeistoffen weeg je dan beter af in een goede maatbeker. Deze heb je in 1 liter, 2 liter of 3 liter maat. Om bloem en suiker af te wegen heb je dan weer een weegschaal nodig. Deze heb je in een waaier van kleuren beschikbaar (antraciet, blauw, groen, goudkleurig of zelfs houtkleurig). Voor de precisie gewichten heb je ook deze die tot 0,1 gram afweegt.

Ik heb een herbruikbare spuitzak liggen, maar het gemak en hygiënische aspect van wegwerp spuitzakken zorgt ervoor dat dit onmisbaar is in de keuken van iedere patissier.

Indien je mij al een tijdje volgt via sociale media, zal je vast en zeker mijn lade vol siliconen bakvormen gespot hebben! Een merk waar ik ongelooflijk veel van hou is Silikomart. Ze hebben enorm leuke vormen en het materiaal is van zeer hoge kwaliteit. Geen siliconen vormen die na 2 keer bakken scheuren of afbrokkelen, maar professionele vormen die je baksels naar een hoger niveau tillen.

Een vaste waarde in mijn keuken is een rol bakpapier. Geen voorgemaakte vellen of matjes, maar een goede rol bakpapier. Je kan ze afsnijden op ieder formaat dat je nodig hebt en is gemakkelijk op te bergen.

Bak je graag eens een klassieke biscuit, red velvet, cake,… Dan zal je vast en zeker blij zijn met deze taartpannen. Je hebt ze in verschillende formaten (25 cm, 20 cm en 15 cm).

Deze pancoating bakspray is het ideale cadeau voor mensen die veel bakken in bakvormen. Gedaan met al je bakvormen eerst in te boteren om dan wat bloem te stuiven. Door de goede verneveling van de plantaardige olie zorg je dat je brood- en banketproducten keer op keer goed uit de vorm geraken.

Ben of ken je iemand die graag experimenteert in de keuken? Dan is deze yoghurtnest hét cadeau! Zelf yoghurt maken met verse melk ging nog nooit zo gemakkelijk! Je melk opwarmen tot 50°C, een koffielepel yoghurt toevoegen en dan 8 uur in je yoghurtnest. De yoghurtnest staat sinds kort in mijn keuken en je haalt er best veel fierheid uit als je er zelfgemaakte yoghurt uithaalt. Wil je hangop maken of je yoghurt wat dikker maken? Gebruik dan deze uitlekdoek.

Als je tot hier gelezen hebt en nog geen enkele keer gedacht hebt “dit is HET cadeau voor mij/hem/haar!”, kijk dan zeker op de site van À la Tarte voor meer inspiratie! Ben je in de buurt van het Gentse? Ga dan zeker eens naar hun fysieke winkel om verliefd te worden op de gezellige sfeer gecombineerd met het beste advies. De kans is groot dat je er mij tegen het lijf loopt, want ik ben er vaak terug te vinden 🙂Leave a Reply