Fluweel zachte pannenkoeken

Fluweel zachte pannenkoeken

Lang lang geleden werd ik geboren op een grijze novemberdag (oké, het is echt LANG geleden maar het klonk gewoon goed om de post zo te beginnen). Enkele maanden later werd ik op lichtmis gedoopt. Het was feest in het dorp en iedereen kreeg pannenkoeken.
Zoals je reeds las in mijn vorige post, heb ik sinds kort een samenwerking met Frapa geitenkazen uit Kaprijke. Patricia, de bazin, liet mij weten dat je ongelooflijk lekkere pannenkoeken kunt maken met hun melk. Ik hoor je nu al denken “oh, maar met gewone koeienmelk gaat dat toch ook?” Klopt, maar het grote voordeel van geitenmelk, en ook de reden waarom ik dit product zo belangrijk vind, is dat de vetmoleculen in geitenmelk anders in elkaar zitten dan in koeienmelk. Hierdoor krijg je een volledig andere smaak én verteer je het ook sneller. Een pure win-win situatie dus!
En wat ook leuk meegenomen is; je steunt lokale handelaars!
Ik bracht een litertje verse melk mee naar huis en maakte snel pannenkoeken. Het enige spijtige aan heel mijn kook avontuur is dat ik het recept beter had verdubbeld. Want tijdens het bakken had ik er al enkele gegeten en toen Freija thuis kwam was de rest ook snel op. Gelukkig heb ik een goed recept én weet ik waar ik goede grondstoffen kan kopen. Het recept vind je hieronder, de melk kan je vinden bij Frapa geitenkazen (https://www.frapageitenkazen.be/).

Print

Fluweel zachte pannenkoeken

Maaltijd Dessert
Voorbereiding 10 minutes
Baktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 20 pannenkoeken
Kostprijs 5,30 €

Benodigdheden

 • mengkom
 • klopper
 • koekenpan
 • weegschaal
 • maatbeker

Ingrediënten

 • 750 g geitenmelk
 • 350 g bloem
 • 45 g kristalsuiker
 • 150 g eieren – 3 stuks
 • 30 g zonnebloemolie of een andere neutrale olie
 • 3 g zout
 • boter om te bakken

Instructies

 • Doe de bloem in de mengkom en meng met de helft van de melk.
 • Roer met een klopper tot je een papje krijgt zonder brokken.
 • Voeg de suiker, de eieren en het zout toe en meng alles tot een mooi glad beslag.
 • Roer de resterende melk en olie erdoorheen tot een vloeibaar beslag.
 • Smelt in een hete koekenpan een beetje bakboter.
 • Doe je beslag in een maatbeker en gebruik deze om je beslag in de pan te gieten.
 • Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.


Leave a Reply