Donuts van op Den Berg

Donuts van op Den Berg

Een tijd geleden kocht ik een nieuwe siliconenvorm. Mijn vast adresje voor mijn verslaving, A La Tarte in Nazareth, had enkele nieuwe vormen van Silikomart dus ik kon het uiteraard niet laten liggen om eens te gaan kijken. En naar vaste gewoonte kocht ik dan ook maar een nieuwe vorm. Nu ja, misschien waren het er wel meerdere, maar dat blijft tussen ons. De nieuwste aanwinst? Een super leuke mini donut vorm waar je cake-donuts mee kunt bakken of mousse in donutvorm kunt maken. (de vorm kan je hier terugvinden)
Als je mij op sociale media volgt, zal je deze vorm vast en zeker al hebben zien passeren. Ik maakte namelijk een heel assortiment mini donuts voor mijn neefje zijn communie.
Freija was woensdag jarig dus ze wou trakteren op haar werk. Uiteraard kon ik haar niet laten trakteren met gekochte snoep dus maakte ik een leuk gamma donuts. Ze zijn zo populair dat ze mijn “signatuur-koekje” geworden zijn en de familie geniet er met volle teugen van. Net daarom deel ik dit graag met jullie, mijn food-familie!

donuts met groene chocolade en gedroogd appelpoeder
Print

Donuts op Den Berg

Maaltijd Koekjes
Voorbereiding 10 minutes
Baktijd 30 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 30 donuts
Kostprijs 4,90€

Benodigdheden

 • oven
 • siliconen vorm "donuts"
 • klopper
 • mengkom
 • weegschaal
 • spuitzak met fijne effen spuitmond

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 100 g boter op kamertemperatuur
 • 100 g suiker
 • 100 g bloem
 • 100 g chocolade
 • snoepjes als afwerking

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 170°C.
 • Klop de boter en de suiker samen op tot de suiker volledig is opgenomen.
 • Voeg de eieren er één voor één aan toe.
 • Spatel de bloem er als laatste aan toe.
 • Schep je cakebeslag in je spuitzak.
 • Spuit in je siliconen vorm de donuts voor 3/4de vol met cakebeslag.
 • Plaats in de voorverwarmde oven en bak gedurende 12 tot 14 minuten.
 • Ontvorm de donuts direct na het bakken en laat afkoelen op een rooster.
 • Hervul de vorm en bak de rest van het beslag op.
 • Zodra de donuts zijn afgekoeld, kan je ze afwerken met gesmolten chocolade en snoepjes naar wens.


Leave a Reply