Zuru Zuru Ramen Gent

Zuru Zuru Ramen Gent

Gent, de ‘schuunste’ stad van Vlaanderen, maar ook een culinaire stad boordevol lekkere hotspots van alle soorten invloeden! De vele gezellige straatjes van Gent bevatten bekende en minder bekende restaurants. Wij mochten op bezoek gaan bij Zuru Zuru Ramen. Deze zaak bevindt zich in de Kortrijksesteenweg, niet ver van het station. En dit is best goed voor hen want tijdens mijn gesprek met Nick, de eigenaar, kwam ik te weten dat er veel Japanners speciaal naar Gent komen om te kunnen smullen van hun ramen.
Maar meer daarover straks! Laat ons beginnen bij het begin.

Wat zijn ramen precies? Ramen zijn volle, rijke noedelsoepen die zowel als lunch of als avondmaal kunnen genuttigd worden.
Door de verzameling van allerlei kruiden en specerijen bevat de ramen een intense umami smaak die letterlijk en figuurlijk smaakt naar meer. Dit in combinatie met zelfgemaakte noedels, aanvullende olie en een hele resem verse toppings zorgt ervoor dat je een volledige maaltijd binnen hebt.

Maar wat maakt Zuru Zuru Ramen nu zo uniek, buiten het lekkere eten? Nick, de eigenaar is een héél gedreven en gepassioneerd man. Na de maaltijd kwam hij een babbeltje doen met ons en ik genoot van ieder woord. Ik vind het namelijk héél belangrijk dat er passie aanwezig is in een zaak. Dat zie je namelijk én smaak je ook in hun gerechten. Nick at vroeger heel graag ramen in Japan maar vond hier in België niet de kwaliteit die hij zocht. Wat doe je dan? Ofwel neem je genoegen met wat er is ofwel beslis je om er iets aan te doen, en dat laatste deed hij ook. Hij reisde meermaals naar Japan, waar hij de knepen van het vak leerde van Japanse culinaire grootmeesters. Hij leerde de perfecte ramen maken en oefende dit in meerdere ramen-restaurants. Tot enkele jaren geleden, toen hij zijn eigen restaurant oprichtte. En met succes! De zaak werd al snel bekend bij de lokale Japanners die in België wonen en velen van hen komen naar Gent, speciaal voor deze gerechten.
Een verdienste waar hij vast en zeker trots op mag (en moet!) zijn. Ook tijdens ons bezoek kwam die authenticiteit hevig naar boven. Bij het binnenkomen word je vriendelijk begroet door een Japanse welkom (nu ja, ik ga ervan uit dat dit het was want ik begrijp er toch niets van). In het restaurant zelf kan je plaatsnemen aan een tafel of de bar en al snel ben je omringd door Japanse bezoekers die genietend hun ramen opslurpen. Want ook dit is heel leuk aan ramen! Geen mes en vork maar puur genieten met stokjes en geslurp.

Als je ook eens wilt genieten van deze heerlijke en eerlijke keuken? Bezoek deze verborgen parel dan zeker! Je kan alle informatie terugvinden op hun website en het restaurant zelf vind je terug in de Kortrijksesteenweg 110 in Gent.Leave a Reply