Yokoso Sushi Gent

Yokoso Sushi Gent

Restaurants bezoeken, wat een heerlijke bezigheid is dat toch? Uiteraard is dat een kleiner deeltje van mijn hobby als foodie, maar het is wel een leuk deeltje! Even niet zelf in de potten roeren, maar het werk overlaten aan andere chefs! Nu ja, het moeten niet altijd grote chefs zijn die ons eten bereiden. Enkele weken geleden kreeg ik de vraag van Yokoso Sushi om bij hen eens te komen eten. Hier wordt de sushi niet gerold door mensen, maar door robots… Zalig toch? Als je mij al een tijdje volgt op Instagram, weet je dat Freija en ik énorme fans zijn van sushi! We hebben bijna alle sushi-zaken in de buurt bezocht, geproefd en beoordeeld. De kans krijgen om een nieuwe zaak uit te proberen? Die laat ik zeker niet liggen!

We sprongen in de auto, reden naar de “schuunste” stad van België en kuierden door de gezellige winkelstraten richting Yokoso. Dit ligt in een zijstraat van de alom gekende Gentse Veldstraat; de Volderstraat. Wat het ideaal maakt om na een dagje shoppen verse sushi mee te nemen naar huis.

Eens binnen merk je dat er goed nagedacht is over de details. Het interieur zelf is strak, modern maar toch met respect voor de Japanse cultuur. Het logo van Yokoso – wat trouwens “welkom” betekent in het Japans – verwelkomt je letterlijk en figuurlijk bij het binnenkomen. Je kan kiezen om te zitten aan de sushi bar of aan de klassiekere tafels. Je kan ook thuis genieten binnen je eigen bubbel met take-away. Wij kozen voor het laatste, om te zien hoe de take-away verpakking precies in elkaar zat. Maar meer daarover straks!

“Fresh, Fast, Customised” is de slagzin van Yokoso. De sushi wordt à la minute klaargemaakt met verse grondstoffen van lokale producenten en enkele geïmporteerde Japanse ingrediënten. En het leukste voor mij was dat je je sushi-rolls volledig zelf kunt personaliseren. Lust je geen avocado maar heb je liever mango, spinazie of asperges in je sushi? Geen enkel probleem! Je kiest helemaal zelf wat je in je sushi wilt.

Heb je liever een bowl? Dan kies je voor de ‘Donburri’. Of heb je liever een roll? Dan kan je kiezen uit verschillende soorten: Hosomaki, Uramaki en Futomaki. Je kiest de sushi naar keuze, dan kan je tot 6 vullingen toevoegen, 3 toppings bovenop en 1 sausje. In Freija haar woorden “echt een makkie toch?”

Wij gingen voor de klassiekers met een eigen twist:
– Uramaki met krab, avocado, komkommer en bosui als vulling. Gefrituurde ui, oranje masago en sesammix als topping. Afgewerkt met yuzu mayonaise.
– Futomaki met zalm, avocado, komkommer, roomkaas en bosui als vulling. Gefrituurde ui, bosui en furikake wasabi als topping. Afgewerkt met wasabi mayonaise.

Vind je het moeilijk om keuzes te maken? Dan hebben ze ook aan jou gedacht! Speciaal voor de moeilijke beslissers hebben ze enkele voorgemaakte suggesties waaruit je kan kiezen. Dit kan je allemaal terugvinden op hun website https://www.yokososushi.eu/.

Als laatste toch even een extra woordje over de verpakking van de take-away. De doordachte keuze in hun interieur komt ook terug in hun verpakking. Dit zijn stevige kartonnen dozen waar de grote rolls (8 stuks per roll) perfect in passen. Ze schuiven mooi tevoorschijn en is ook wel leuk om gewoon zo op tafel te zetten als je thuis eet. Show gehalte in zowel de sushi als verpakking dus. En bovendien nog eens beter voor het milieu door de keuze voor karton.

Wij zijn alvast grote fan! Na één bezoek staat Yokoso onmiddellijk op de eerste plaats van sushi-restaurants in onze streek. Benieuwd om het zelf eens uit te proberen? Neem zeker een kijkje op de website om mogelijke combinaties te bekijken. Ben je niet zeker wat bij elkaar past? Onze rolls waren subliem lekker! Misschien toch even bellen naar Yokoso om deze 2 rolls te vernoemen naar Den Berg? “Yama de ryōri” klinkt wel exotisch (Volgens Google Translate is dit “Koken op den berg”).Leave a Reply