Tijd voor wat gezondheid op den berg?

Tijd voor wat gezondheid op den berg?

Ik ben een van die bloggers die de laatste jaren pas begonnen is. Als ik de statistieken moet geloven, beginnen de meeste rond hun 19 jaar. Ik was toen helaas hard bezig met weekendwerk in de bakkerij en weken te werken van +70u. Op dat vlak was ik dus een laatbloeier. Nu hoor je allerlei termen als boomer, genX, en welke generaties er ook de revu passeren. De jongeren strijden om stil te staan bij de natuur en kaarten vooral aan dat we onze planeet niet goed genoeg behandelen. Ik ben al te oud om mee te gaan met de vele marsen maar sta wel vaak stil bij “hoe kan ik de planeet beter achterlaten voor mijn nakomelingen, nichtjes, neefjes,…?”

Uiteraard kopen we vaak lokaal en proberen we geen kiwi’s te eten die 20.000 km afgelegd hebben (al eet ik ze stiekem wel héél graag!). Maar een van onze grootste activiteit is eentje die nog maar een goed anderhalf jaar geleden gestart is.
Sinds Freija en ik zijn gaan samenwonen, vroeg ik om een Sodastream aan te schaffen. Jarenlang heeft vrouwlief mij tegengehouden door te zeggen dat we het nooit gingen gebruiken. Tot ik eentje won op sociale media en hoho, wat was zij fout! Niet alleen ik, maar ook zij werd fan van het gemak van een Sodastream en voor ik het wist ging onze PMD zak van wekelijks aan de straatkant naar eentje om de 4 weken. Om dan nog maar te zwijgen over het gemak dat ik niet meer moet sleuren met zware pakken frisdrank. Als vervanger staan er nu in de koelkast altijd wel een viertal smaken en bijhorende herbruikbare flessen water (oké, ik geef toe, de koelkast staat vol met alle smaken omdat ik ze zo graag drink).

Toen Sodastream mij contacteerde begin deze zomer om een zomerpakket te ontvangen met hun nieuwste toestel en smaken twijfelde ik dan ook geen seconde. Ik las snel wat informatie over de vernieuwde smaken en het bleken dan nog eens bio-siropen te zijn ook.
Zodra ze thuis geleverd waren, werden ze uitgetest en ging ik aan de slag om een leuke mocktail te maken (ja, alcoholvrij want ik drink nooit alcohol). Deze hebben jullie nog te goed want het is in deze zomerse temperaturen belangrijk dat we genoeg drinken. Ons lichaam is een tempel, al noem ik het mijne vaak een kathedraal (nu ja, kleine kapel telt ook zeker?), maar deze tempel bestaat vooral uit 60% water. Als we dit vocht verliezen door zware inspanningen of hoge temperaturen merk je snel wat de negatieve impact hiervan is. Uitdroging is iets waar we nu enorm voor moeten opletten dus voldoende drinken is de boodschap! Want het water regelt onze lichaamstemperatuur, zorgt dat onze hersenen goed functioneren en houdt ons in leven. Hoe ik het precies doe? In onze koelkast staan er momenteel een viertal flessen met kraantjeswater gevuld zodat ze altijd koel klaar staan. Snel even wat gas toevoegen in de Sodastream en dan een smaakje naar keuze toevoegen indien gewenst. De ene keer een frisse limonade, de andere keer een fruitige smaak maar vooral ook vaak lichtbruisend water. En niet alleen de grote flessen, ook een kleiner model ligt altijd in mijn auto zodat ik overal drinken heb.
Ik ben alvast fan, nu jullie nog! 🙂2 thoughts on “Tijd voor wat gezondheid op den berg?”

  • Mijn man was ook zo: weer een unit erbij op het aanrecht. Maar wat is hij nu blij dat hij niet meer hoeft te zeulen met al die flessen haha!

Leave a Reply